In camera de zi ne petrecem o mare parte din timpul liber, singuri sau cu familia, si datorita acestui fapt suntem constienti de importanta unei canapele bune.

Atunci cand optam pentru un model sau altul, exista multe decizii de luat, multi factori care pot influenta si de care trebuie sa tinem cont.

Confortul este unul dintre cei mai importanti, dar si functia pe care dorim sa o aiba, de exemplu, daca optam pentru o canapea extensibila.

Totusi, acesta nu este singurul lucru la care trebuie sa fim atenti inainte de a ne decide asupra uneia sau alteia, pentru ca, odata ce am ales canapeaua ideala, care pare mai confortabila si mai eleganta, vine o alta parte a procesului care nu este nici ea un lucru minor, alegerea culorii potrivite pentru una dintre piesele care va deveni centrul casei noastre.

Daca nu esti sigur de culoarea potrivita pentru canapeaua ta, poate ca aceste sfaturi simple te vor ajuta sa iei aceasta decizie si sa te asiguri ca se potriveste casei tale si gusturilor tale.

Alege o culoare complementara restului decorului

O modalitate usoara de a alege o culoare pentru o canapea este sa o iei in functie de culorile din camera.

Daca multe dintre celelalte obiecte contin portocaliu, atunci completeaza cu o canapea albastra intr-o nuanta inchisa care va potenta nuantele existente.

Totodata, o poti alege din aceeasi familie cromatica a decorului existent. De exemplu, daca ai o podea cu o culoare rece, alege o canapea neagra.

Daca primul obiect de mobilier pe care il vei cumpara este canapeaua, atunci alege-o intr-o nuanta neutra, care iti va permite sa construiesti in jurul ei, cand decorezi restul spatiului.

Cumpara canapea statement, cu un model indraznet

Nu toti suntem atrasi de culorile anoste sau de trenduri.

Citeste continuarea aici: Cum alegi culoarea potrivita pentru canapeaua ta