Ce trebuie sa stii inainte sa cumperi cele mai importante piese de mobilier din casa.

Ce trebuie sa stii inainte sa cumperi cele mai importante piese de mobilier din casa.

Pentru a avea un mediu cat mai armonios si relaxant va trebui sa tii cont de eficienta, rezistenta si confortul pieselor de mobilier, intrucat investitia este una destul de mare si cu siguranta iti doresti sa faci alegerea potrivita.

Pentru a evita situatiile neplacute si returnarea pieselor de mobilier din diverse motive iti vom vorbi despre cateva reguli de baza de la care nu trebuie sa faci rabat cand alegi sa decorezi o casa.

La ce sa fii atent cand cumperi canapeaua


Poti avea impresia ca alegerea unei canapele este destul de usoara, insa cand vizitezi un magazin si observi nenumaratele modele vei observa ca alegerea va deveni una dificila. Nu tot ceea ce iti va incanta privirea se va potrivi nevoilor tale sau spatiului tau.

Inainte de a stabili un buget pentru achizitia acestei piese de mobilier, ia in considerare functionalitatea. Iti vei petrece timpul zi de zi la televizor ori citind relaxat pe canapea sau o vei utiliza doar ocazional atunci cand ai musafiri?

Cine o va folosi mai mult din familie? In cazul in care este vorba de o persoana mai inalta, asigura-te ca va sta intr-o pozitie confortabila.

Daca ai stabilit scopul, urmatorul pas este sa determini forma potrivita. O canapea pentru relaxare zilnica va avea un sezut adanc si perne confortabile, in timp ce pentru musafiri este ideala o canapea cu brat, spatar ferm si sectiuni inclinate.

In ceea ce priveste dimensiunea, asigura-te ca se potriveste cu marimea camerei. Masoara peretele si incaperea inainte de a merge la cumparaturi.

Alege o tesatura rezistenta pentru tapiterie daca vrei sa te bucuri mai mult timp de canapeaua aleasa. De exemplu, microfibra este indicata pentru utilizare intensa, matasea pentru zonele rar utilizate si pielea pentru folosire indelungata.

Pentru a selecta culoarea potrivita sau modelul tesaturii tine cont de celelalte nuante si stiluri din camera. Un produs neutru se va integra armonios in aproape orice stil, in timp ce culorile puternice, vibrante, vor scoate mai usor in evidenta canapeaua.

...

Citeste continuarea articolului aici: Ce trebuie sa stii inainte sa cumperi cele mai importante piese de mobilier din casa..

Alte lucruri ce ar putea sa te intereseze