3 moduri sigure prin care poti crea un perete accent cu adevarat reusit

3 moduri sigure prin care poti crea un perete accent cu adevarat reusit

Peretii accent sunt in voga in materie de design interior si chiar daca in unele locuinte par a fi doar un moft, ei pot schimba total ambientul unei incaperi.

Insa pentru a evita greselile si a nu colora pur si simplu un perete la intamplare in rosu sau verde trebuie sa tii cont de cateva reguli de design interior.

Prin urmare, mai departe ti-am pregatit o lista cu trei dintre cele mai inedite moduri prin care poti crea un perete accent perfect.

Accentueaza un perete cu o arhitectura deosebita


Cum recunosti un perete cu o arhitectura deosebita? Simplu. Este acel perete care nu arata ca o suprafata patrata sau dreptunghiulara perfect plana.

Poate ca este vorba despre peretele cu semineu, poate ca este un perete in panta, un perete separator intre living si bucatarie sau un perete flancat de doua ferestre inalte, cu arcade. In oricare dintre aceste cazuri, peretele cu pricina este cel mai potrivit pentru rolul de perete accent.

Vopseste-l intr-o culoare cu doua tonuri mai inchisa decat cea a celorlalti pereti ca sa fii sigur ca nu dai gres in alegerea unei nuante potrivite.

Decoreaza-l cu cateva ornamente sau tablouri. Un perete accent care nu difera de ceilalti decat prin culoare nu are un impact deosebit intr-o incapere. De asemenea, alege cu atentie obiectele pe care le vei expune pe peretele respectiv sau in fata acestuia.

Privirea este atrasa automat catre zona colorata diferit, dar daca acolo nu intalneste decat niste elemente banale, efectul va fi mult diminuat, iar privitorul ar putea incerca senzatia ca a fost cumva pacalit.

...

Citeste continuarea articolului aici: 3 moduri sigure prin care poti crea un perete accent cu adevarat reusit.

Alte lucruri ce ar putea sa te intereseze